Dresinky a omáčky

Některé dresinky, které jsou nabízeny, jsou delikátní na mnoho způsobů do salátů. Vyzkoušel jsem je do kuřecích salátů i do dobrých, starých zeleninových salátů.

 

Recept 1
Med a dijonská hořčice – salátový dresink

  • 1 malá lžička čistého medu
  • 1 malá lžička dijonské hořčice
  • 2 velké lžíce citronové šťávy
  • 4 velké lžíce slunečnicového oleje, nebo směs slunečnicového s olivovým olejem

Smíchat dohromady med, hořčici a citronovou šťávu, když je to dobře promíchané, přidat olej a ušlehat.

Recept 2

Med a zázvor – salátový dresink

  • 1 šálek olivového oleje
  • ¼ šálku sojové omáčky
  • 3 stroužky česneku, rozmačkaného, naškrábaného
  • 3 malé lžičky čerstvého, nastrouhaného zázvorového kořene
  • 1 velká lžíce hořčice – dijonský druh
  • 2 malé lžičky medu
  • drcený černý pepř – podle chuti
  • sklenici

Ušlehejte dohromady v misce sojovou omáčku, citronovou šťávu, česnek, zázvor, hořčici, med a pepř. Jakmile je to smíchané, přidávejte olej pozvolna, jako stálým proudem a pořád šlehejte. Jakmile je olej všechen vmíchán do dresinku, dejte to do sklenice, hodně ochladit, než budete podávat.