Cukrovka-diabetes
Často se tvrdí, že med je dobrý pro diabetiky. Je nepravděpodobné, že najdeme pro toto jakékoliv potvrzení, pro jeho vysoký obsah cukru.
Nicméně, med je lepší než produkty vyrobené s třtinového cukru, jak potvrzují studie. Ty odhalily, že hladiny inzulínu byly nižší, oproti příjmu z jiných potravin stejné kalorické hodnoty, ale krevní hladina cukru byla stejná nebo vyšší, než v jiných potravinách, krátce po jídle.
Efekt pojídání medu na diabetes:
Snížení glykémie
Snížení fructosaminu
Snížení koncentrace glykosylovaného hemoglobinu
Útlum postprandiální glykemické reakce
Zvýšení koncentrace inzulínu v séru a snížení inzulínové rezistence
Apilarnil
je produkt získaný z larvy trubců. Ten také má ve svém složení nutriční obsah, který nalézáme v buňkách pláství, sklizených v konkrétním larválním stádiu.
Apilarnil, mužský protějšek mateří kašičky je přírodní včelí produkt z trubčí larvy a jeho výživné složky obsahují hormon prekurzorů, minerály a vitamíny. Trubčí buňky jsou sklízeny v určitém čase po jejich uložení. Pro přípravu jsou rozdrceny, homogenizovány a filtrovány pro maximální účinek na zdraví.
Doporučuje se pro ošetření:
- Metabolická onemocnění jako jsou
- Cukrovka
- obezita,
- dna,
- únava,
- astenie,
- chronický únavový syndrom;
- onemocnění žaludku
- jater (trávicí trakt);
- poruchy nervového systému;
- nespavost;
- premenstruační syndrom;
- při chřipce a různých infekcích, atd.
Pro gastrointestinální oblasti se používá: na hrubo, samostatně nebo v kombinaci s medem, bylinkami a jinými přírodními léky, také roztoky s tonickou vodou a sirupy; tyto produkty mohou být také uloženy v malých lahvičkách (např. 10 ml každá).
Pravidla a zásady pro dávkování:
- První dávky apilarnilu by měly být podávány v malých dávkách, aby se prokázalo, zda léčená osoba má alergii, nebo ne.
- Po 1 nebo 2 měsících léčby, má následovat přestávka, podle individuálních podmínek.