Cukrovka - diabetes

1. MED

Často se tvrdí, že med je dobrý pro diabetiky. Je nepravděpodobné, že najdeme pro toto jakékoliv potvrzení, pro jeho vysoký obsah cukru. Nicméně, med je lepší než produkty vyrobené s třtinového cukru, jak potvrzují studie. Ty odhalily, že hladiny inzulínu byly nižší, oproti příjmu z jiných potravin stejné kalorické hodnoty, ale krevní hladina cukru byla stejná nebo vyšší, než v jiných potravinách, krátce po jídle.

U zdravých jedinců, spotřeba medu vytváří nižší hodnoty hladiny cukru v krvi, než je spotřeba stejného množství sacharózy.

Zdroj energie

Med jako potravina, je složen převážně z jednoduchých cukrů, fruktózy a glukózy, které tvoří jeho základ a téměř všechny údaje hovoří o tom, proč ho použít. Za hlavní pozornost stojí fakt, že med poskytuje okamžitě kalorie, které jsou k dispozici, z nichž se generuje energetická hodnota pro zdravé i nemocné lidi: Rychlý přístup k energii bez nutnosti zdlouhavé a komplikované trávicí akce. Ty samé přímé trávící absorpce také nesou riziko patologického metabolismu cukru, jako je diabetes a obezita.

Efekt pojídání medu na diabetes:

Snížení glykémie

Snížení fructosaminu

Snížení koncentrace glykosylovaného hemoglobinu

Útlum postprandiální glykemické reakce

Zvýšení koncentrace inzulínu v séru a snížení inzulínové rezistence

2. APILARNIL

Apilarnil je produkt získaný z larvy trubců. Ten také má ve svém složení nutriční obsah, který nalézáme v buňkách pláství, sklizených v konkrétním larválním stádiu.

Apilarnil, mužský protějšek mateří kašičky je přírodní včelí produkt z trubčí larvy a jeho výživné složky obsahují hormon prekurzorů, minerály a vitamíny. Trubčí buňky jsou sklízeny v určitém čase po jejich uložení. Pro přípravu jsou rozdrceny, homogenizovány a filtrovány pro maximální účinek na zdraví.

Doporučuje se pro ošetření:

Metabolická onemocnění jako jsou cukrovka, obezita, dna, únava, astenie, chronický únavový syndrom; onemocnění žaludku a jater (trávicí trakt); poruchy nervového systému; nespavost; premenstruační syndrom; při chřipce a různých infekcích, atd.

Pro gastrointestinální oblasti se používá: na hrubo, samostatně nebo v kombinaci s medem, bylinkami a jinými přírodními léky, také roztoky s tonickou vodou a sirupy; tyto produkty mohou být také uloženy v malých lahvičkách (např. 10 ml každá).

Doplňkové nebo lékařské produkty: tablety, lyofilizovaný apilarnil; apilarnil lyofilizovaný v medu, v pylu a mateří kašičce; čokoláda s lyofilizovaným apilarnilem (pro děti).

Dávkování pro apilarnil:

- Obvyklá denní dávka pro dospělé je 300 mg (600-800 mg, pokud je to nutné).

- Dávkování pro děti je o 30-50% běžné dávky pro dospělé.

Pro ústa, krk a gastrointestinální oblasti: Tady je lepší, aby apilarnil byl vstřebáván přes sliznici dutiny ústní, v lyofilizované formě nebo jako tablety, až do úplného rozmělnění ve slinách (minimálně 2-5 minut), pak se to musí požít.

Pravidla a zásady pro dávkování:

- První dávky apilarnilu by měly být podávány v malých dávkách, aby se prokázalo, zda léčená osoba má alergii, nebo ne.

- Po 1 nebo 2 měsících léčby, má následovat přestávka, podle individuálních podmínek.

- Pokud jde o apitherapii, čerstvý apilarnil je lepší, než ve zpracovaných produktech.

- Udržujte všechny výrobky obsahující apilarnil, (zejména roztoky, nebo přípravky z nich) v ledničce, protože je rychle zničen vysokými teplotami. Pokud nejsou chlazené, nebo lyofilizované, jejich životnost dramaticky klesá.